Sidor

januari 04, 2010

Åre-veckan; där det är -44 grader

Nu är jag hemma igen från en HELT UNDERBAR vecka i åre. Ooh så härligt det har varit! Vi har allt från några få minus till -44 grader i vinden! Med andra ord har det varit kallt som fan, men vilken vinter sen. Så fint landskap att man nästan blir helt salig.
Tänk er; att stå på ett berg och kolla ut över en hel dal med massa pudervit snö medans solens varma strålar träffar ansiktet och smälter snön som fastnat på ögonfransarna. Himmelen är ljusblå och klar, solen som värmer kikar upp ovanför bergskedjan som torna upp sig mitt framför ögonen på dig. Andedräkten blir som vit ånga när du andas ut och luften du andas in är så frisk och kall. Bara genom att stå och begrunda utsikten och andas rensas hela kroppen.
Tänk dig sen att du bara slänger dig framåt och glider genom det vita pudret som yr runtomkring dig. Du svichar ner för de branta backarna och hjärtat bultar, du får en kick och lutar dig framåt ännu mer. Fort nedför backen. Snön knastrar, det dunkar i öronen, du ler. Känns nästan som att man svävar, fort. Snart är du nere vid liften, då är det bara att luta sig mot den, åka upp till toppen och uppleva samma sak igen, och igen och igen.
jag längtar tillbaka redan

Vi har tagit otaligt många vackra bilder och jag lovar att de kommer synas en del här. Ni måste bara få se. Det är så otroligt vackert!

Kristofer Persson, ♥
HUGS & KISSES

Inga kommentarer: